torsdag 2 maj 2013

Oberoende retorikexpert i Aftonbladet är folkpartistisk politiker

2010 sparkade TV4 sin retorikexpert, Camilla Eriksson, efter att bloggen Alliansfritt Sverige avslöjat att hon hade förtroendeuppdrag för Folkpartiet. Nu gör hon comeback - som politisk kommentator i Aftonbladet. 

Foto: Alliansfritt Sverige.

I går var det 1 maj, vilket uppmärksammades av flera politiska partier runtom i landet. I Malmö höll Socialdemokraternas ledare Stefan Löfven tal. Hans tal kommenterades av Camilla Eriksson i Aftonbladets livesädning. Men Erikssons partipolitiska hemvist kommenterades i sin tur aldrig av Aftonbladet.

Sist Eriksson uppträdde som oberoende expert i politiska sammanhang blev det tittarstorm efter att Alliansfritt Sverige uppmärksammat hennes partiskhet. Enligt TV4 var Erikssons politiska engagemang "oförenliga med kanalens partiska uppdrag". I samband med Erikssons avgång initierade Dagens Media en diskussion om huruvida medierna bör vara mer öppna med vilken politisk tillhörighet deras experter har.

Att Eriksson får uttala sig om politik och samhällsliv i medierna är inget som vi på Mediebruset har några invändningar mot. Men eftersom hon är politiskt engagerad i Folkpartiet är det viktigt att medierna - vare sig det gäller TV4 eller Aftonbladet - är tydliga med att deras expert är partisk. Det är viktigt för mediernas trovärdighet.

0 kommentarer :

Skicka en kommentar

© Mediebruset 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis