Varför välja kamin?

Varför ska värma huset via kaminer istället för element på el?

Vi ska i denna artikel försöka reda ut varför det är bättre att använda just kaminer när det gäller uppvärmning av ert hus.
Det finns många olika sätt att få sitt hus varmt på vintern. Ett av det bästa alternativet är utan tvekan att varma med hjälp av en kamin.

En kamin ger en behaglig värme och det går snabbt att värma upp det man vi värma. Om man då jämför med att använda sig av de traditionella elementen på el så är det betydligt mer miljövänligt med kaminer. Så om man sammanfattar lite enkelt så blir det både billigare och snabbare att värma upp sitt hus via kaminer.
Många tycker att det är för dyrt att skaffa en kamin. Där tycker vi att man har fel. Absolut så kostar en kamin en del pengar, allt mellan 50 – 200 000 svenska kronor. Men egentligen är denna summa inte relevant. Visst är det en kostnad som man åker på precis vid installationen. Men efter det så går förbrukningen av el ner till hälften av den normala förbrukningen under vinterhalvåret. Så om man normalt har en elförbrukning på 5000 kr per månad via uppvärmning med element på el så halveras förbrukningen till ungefär 2500 kronor per månad. Detta innebär att de sex månaderna som du använder element i Sverige har du sparat 14 500 Svenska kronor per år. Så om man använder kaminer till uppvärmning så har man sparat in summan för installationen på fyra till fem år. Då pratar vi om att man skaffat sig en mycket fin kamin. Annars kan det räcka med tre år. Efter dessa år så är du inne på plus och endast tjänar 2500 kronor per månad. Är inte detta helt galet? För oss är det en självklarhet att använda oss utav kaminer till uppvärmningen. Det är utan tvekan den bästa investeringen en husägare kan göra för att dra ner på elförbrukningens kostnader.
Så sluta vara en snål svensk. Ut och skaffa er en riktigt fin och härlig kamin. Det är både snyggt och mysigt. Dessutom tjänar ni pengar på det.
Tänk er själv att sitta framför brasan en kall vinterkväll och mysa med ett glas vin. Eller varför inte sitta framför brasan tillsammans med barnen och läsa en trevlig saga.
Det finns bara fördelar med att skaffa sig en kamin. Se bara till att skaffa en som passar er familj och era behov. Kvittar om den är snygg om den inte fyller de funktioner ni vill.

Nu vill jag mest tacka för att ni läst denna artikel om Kaminer. Självklart kommer det komma fler artiklar med tiden. Brukar skriva ungefär en artikel per månad för att hålla er läsare uppdaterade på det senaste angående kaminer.

Om Ni har några frågor så får ni gärna ta kontakt med vår kamin-avdelning via mail. Mailen hittar ni på vår hemsida.

Ta hand om er och lycka till med sökandet efter er perfekta kamin!